Bollsporter
Jag gjorde detta material till mina söner. Barnet ska plasera rätt boll på rätt plan/rink och sedan lägga rätt ordttext under. Det är 19 plankort, 19 bollkor och ett kontrollkort med i materialet.

Sorterna är: fotboll, basket, bandy, innebandy, ishockey, tennis, pingis, biljard, golf, handboll, volleyboll, rugby, amerikansk fotboll, krocket, brännboll, baseboll, cricket, boule och badminton,

Vill du ha materiale så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Djurs livscyklar

Här kommer de sidor som jag har hittat som har djurs livscyklar.

FJÄRILEN

Här kan man ladda ner fjärilens i kort med fotografier och små faka kort.

Freepreschool har ritade bilder med namnkort

Montessorimom.com har ritade bilder.

 
Sparklebox har stora färgbilder och svartvita bilder där man ska klippa ut fjärilens olika stadier och klistra in i rätt ordning.


Jojoebi har 3 dels kor om fjärilns olika stadier.

GRODAN

Montessorimom.com har ritade bilder.

Archjrc har kort i svartvita ritade bild3er.

Här är fler kort om grodan. Fotogaferade kort med faktatext.

 
Sparklebox har stora ritade bilder. Svartvita bilder där barne ska klippa och klistra.

MYRAN

Här finns fotografier och fakakort.

Enchantedlearning har enkla ritade bilder om myrans utveckling.

NYCKELPIGAN

Här finns fotografier och fakakort.

Onehookwonder har 3 dels kort om nyckelpigan här, här och här + ett kontrollkort.


HÖNA

Kizclub har ritade bilder från ägg-höna


Kizclub har även livscykel-hjul med fjäril, höna och groda.

Djurens kroppsdelar

Jag har hittat fler olika sidor med termenologi kort på djurens olika delar av kroppen. Lägger in dem här i ett inlägg.


Hästens delar kan man ladda ner här.


  
Abcteach har kort med salamderns delar, fiskens delar, sköldpaddans delar

Goldmarkmontessori har också kort om sköldpaddans delar, men där får man färglägga delarna själv. De har även renens delar.

Även mamankangourou har sköldpaddans delar.

Fjärilens olika delar kan man ladda ner här. Du eller barnet får färglägga de olika delarna själv. Fakta kort finns med. Det är inte 3 dels kort.
 
Montessoriintshop har grodans delar. och en liten faktabok.

Sparklebox har flugans delar. Inte direkt montessorikort utan större bild där man ska lägga namnkort.

Grönsaker

Har gjort en del material om grönsaker. Först dessa 3 del kor md grönsaker. Det är 41 olika grönsaker. Och två sorteringskort där man använder dessa kort och de fruktkort som kommer inom kort.

Grönsakerna är: vitkål, purjolök, spenat, gullök, rättika, zucchini, tomat, paparika, chilifrukt, palsternacka, rotselleri, kålrot, rdbeta, rädisa, brysselkål, rödlök, rödkål, aubergine,  morot, umpa, kronärtskocka, vitlök, blomkål, avokado, gurka, sparris, majrova, savojkål, ärta, bondböna, fänkål, broccoli, kålrabbi, stjälkselleri, huvudsallad, salladskål, isbergssallad, majskolv, champinjon, oliv

Är du inresserad av materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]Här är ett material om grönsaker där barnet ska para ihop rätt bilder. En hel grönsak och grönsak i genomskärning.

Grönsakerna är:gurka, tomat, avokado, röd lök, gul lök, rödkål, vikål, chilifrukt, paparika och morot.

Är du inresserad av materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]Ett sista material om grönsaker där barnet ska sortera grönsakerna efter färg.

Är du inresserad av materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]


Röda prickar

Ett liknande material har jag sett på olika sidor där man kan köpa montessorimaterial. Jag gjorde ett med prickar och ett uan prickar och sedan prickar till. Barnet ska lägga rätt antal prickar under varje siffra. Det är viktigt att barnet lägger prickarna rätt för att det lär dem om vilka tal som sedan är udda och jämna.

Efter påpekande har jag ändrat i materialet. Fick lära mig att på ojämna ska sista pricken ligga i mitten för vid jämna tal ska barnet kunna dra fingret igenom alla prickarna medan de itne kan det på ojämna tal. Ser ni andra fel i materialen som jag har gjort själv, hör gärna av er så att jag kan rätta till det.

Vill du ha material så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Islam: Muslimska länder & flaggor


Här är ett material där barnet kan lära sig vilka länder som är "muslimska", som har en stor del av sin befolkning som är muslimer. Jag har använt mig av kartan underst som är från denna sida.

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Islam: Islams pelare

Jag är en troende och praktiserande muslim och har därför gjort en del islamisk material som inspereras av Montessorimaterial. Om du inte själv är muslim så kanske du har muslimska barn på förskolan/skolan eller ni kanske läser om religionen Islam.

Jag kommer lägga in de material som jag har gjort här.

Börjar med ett 3 dels kort om islams pelare, grunderna i religionen.Jag har gjort kort där namnen på pelarna står på arabiska men med svenska bokstäver och kort där det är de svenska orden. Till korten finns också en kontrollmall på i vilken ordning man ska lägga korten.
Shahada - salat - zakat - saum - hajj
trosbekännelse - bön - allmosa - fasta - pilgrimsfärd

Om du vill ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

TrädTired, need sleep har gjort dessa trädkort som man kan skriva ut här.


ETC-Press har dessa kort med trädets olika delar. Det är fakta kort och och kontrollkort med i materialet som kan laddas ner här.


ThelearningArk visar hur ett barn har arbetat med att lära sig trädets olika delar med hjälp av ett trädpussel.

MyMontessorijourney kan man läsa om hur de arbetade med trädets olika delar.

Prekinders har kort om ekens livscykel. Det är stora kort och sedan mindre som man klippa ut och ha som 3 dels kort.

Mamankangourou har kort på olika fruktträd. Det är sammanlagt 54 träd. Här och här kan man skriva ut dem.

Själv har jag gjort dessa materiel:

Här ska barnet sortera träd, barr/blad och kotte/frö tillsammans med namnkort. Läs mer om materialet här.

I detta material ska barnet lägga rätt Kotte/frö, rätt stam och rätt blad/barr på rätt träd. Läs mer om materialet här.Svenska fruktträd där barnet ska sortera rätt blomma, rätt frukt på trädet och rätt frukt plocka till rätt träd. Läs mer om materialet och se fler bilder här.

Ett annat materiel är där barnet ska sortera träd och frukter efter omd e växer i Sverige eller inte. Läs mer om materialet och se fler bilder här.

Skogsdjurs familjerHär är ett material om skogsdjurs familjer, liknande det om bondgårdsdjurens familjer. Djurens om är med i detta material är: rådjur, älg, kronhjort, dovhjort och ren.

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag dig materialet. [email protected]

Kräldjur

 
3 dels kort med svenska kräldjur. Faktakort är under bearbetning, klara inom kort. Djuren som är med i materialet är: huggorm, snok, hasselsnok, koppar ödla, skogsödla och sandödla.

Vil du ha matrialet maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Groddjur

  

Här är 3 dels kort md svenska groddjur. Djuren som är med är: vanlig groda, åkergroda, lövgroda, lökgroda, vanlig padda, stinkpadda, grönfläckig padda, mindre och sörre vattenödla. Med finns även grodägg, grodyngel och grodunge.

Funderar på att göra fakta kort om de olika djuren men det lägger jag iså fall upp här när de kommer.

Vill du ha materialet maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

DäggdjurHär är 3 dels kort om Sveriges vanligaste däggdjur. Till dessa kort kommer jag att göra olika material där barnet ska sortera korten efter olika kategorier.

Djuren som är med på korten är: igelkott, näbbmus, mullvad, fladdermus, skogshare, fälthare, vildkanin, ekorre, skogssork, åkersork, skogsmus, husmus, brun råtta, lodjur, bäver, fjällämmel, mård, iller, mink, hermelin, utter, grävling, järv, varg, björn, räv, rådjur, kronhjort, dovhjort, ren, älg, gråsäl, knubbsäl, vikare, fjällräv, vessla,  bäver, vildsvin och myskoxe.

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Fruktträd


Detta material om svenskafruktträd är liknande det om svenska träd som jag lade in för någon dag sedan. Barnet ska lägga rätt blomma, rätt frukt på träd kort och rätt frukt.

Materialet består av de fyra vanligaste svenska fruktträden: äpple, päron, plommon och körsbär.

Vill du ha materialet så maila dig så mailar jag det till dig. [email protected]

Jag har även gjort detta material där barnen ska sortera vilka fruktträd som växer i Sverige och vilka som inte gör det. I materialet finns fyra stora kort med svenska fruktträd: äpple, päron, plommon och körsbär, 4 träd som inte växer i Sverige: ananas, dadlar, apelsin och banan. Det finns små fruktkort som barnet ska lägga på rätt träd och två svenskaflaggor som kan användas vid sorteringen. Det finns även två kontrollkort så att barnet själv kan rätta sitt material.
Vill du ha material så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

FiskarHär är ett 3 dels korts material om fiskar. Jag har tagit fiskar som fiskas i svenska vatten. Det är vanliga fiskar som vi flsta har ätit men även fiskar som är lite mer ovanliga, iallafall för mig. Det finns även med skaldjur som kräfta, räka, hummer och olika musslor. Det är 42 fiskar med i materialet.

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Sifferkort i A5 storlek

       

För ett tag sedan gjorde jag dessa sifferkort i A5 storlek. Tyvärr syns inte siffrorna på bilderna. Det kanske inte är Montessorimaterial men kan vara bra att ha på väggen eller laminerat så att barnen kan se siffra - antal.

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]


Bladet


ETC-Press kan man skriva ut ett material om bladets olika delar. Materialet består av tio stycken 3 dels kort/terminologikort om bladet olika delar, det är fakta kort och en kontroll plansch.

HomemadeMontessori har väldigt många kort på olika delar av en växt.

Här kan man ladda ner en bok som handlar om hur man klassificerar blad. Boken är på 36 sidor på engelska med tecknade bilder på olika blad.


Twolittleseeds visar hur man kan sortera riktiga blad med kort. Hon har skrivit ut korten från Woodlandtrust.


momtessori kan man se hur barnen går ut och plockar löv och sedan sorterar dem i storleksordning.


Bär

Jag har gjort ett material om svenska ätliga bär. Jag har gjort en ny variant av kort denna gång. Korten är 1/4 del av en A4 sida och man kan låta dem sitta ihop eller klippa isär dem till enskilda kort. Dessa stora kort ha en planta, buske eller träd på sig och i mittan finns en liten fyrkant där barnet ska lägga in rätt bärkort. Till detta finns ett kontrollkort med vad varje bär heter.

Jag har valt att bara ta med ätliga bär, det finns dock fler bär i svenska skogar och planteringar som inte är ätliga och därför bör du prata med barnet om detta. Ett barn ska aldrig smaka på bär utan att en vuxen är med och man ska bara äta bär som man är alldeles säker på vad det är. 

Bären som är med i materialet är: hjortron, lingon, smultron, blåbär, tranbär, stenbär, åkerbär, björnbär, jordgubbe, krusbär, hallon, vinbär, kapkrusbär, rönnbär, fläderbär, enbär och slånbär.

Jag har även gjort 3 dels kort med samma bär som barnet kan sortera i bär som vi människor planterat eller bär som växer i skogen, som är vilda. Jag har valt att ha smultron som vilda och hallon som planterade trots att de finns både och.


  

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

FjärilarHär är ett material om svenska fjärilar. Det är 3 dels kort. Det ena kortet är en illustration av fjärilen och det andra kortet är ett fotografi av fjärilen ute i naturen. Skriv ut materialet i två exemplar. Antingen kan barnet arbeta med att para ihop fotografi med illustration, fotografi med fotografi eller illustration med illustration.

Man kan även ta med korten ut i naturen och titta efter rikiga fjärilar och kanske fotografera dem själv.

Om du vill ha materialet så maila mig så mailar jag dig det. [email protected]

Ord, 4 bokstäverMaterialet består av 5 sidor med kort där barnet ska lägga rätt bokstäver. Antingen är orden ifyllda eller inte. Alla orden har fyra bokstäver. Sedan finns det två sidor med bokstäver, en med stora och en med små. Klipp isär korten och laminera dem, klipp ut bokstavscirklarna och laminera dem. Vill man att barnet ska kunna skriva flera ord så skriv ut fler sidor av bokstäverna.

Orden i materialet är: mne, kaka, rosa, fyra, lila, bröd, gran, grön, kula, kniv, påse, glas, luva, näsa, tråd, låda, blad, stol, sten och brev. 

Är du intresserad av materialet så maila mig [email protected] så mailar jag materialet till dig.


 

Geografi: Länder

 
 

 

Jag har gjort ett material om länder. Barnet ska lägga rätt namn, flagga, karta och fyra mindre bilder på rätt bakgrund. Än sålänge har jag bara tre länder tanken är att det ska bli fler men inte på et tag. Min tanke är först att göra ett land från varje världsdel och sedan kanske fler länder som mina barn arbetar om eller är intresserade av. Nu finns Marocko från Afrika, Sverige från Europa och Kina från Asien. Det är svårt att komma på vilka bilder man ska ha som ska representera ett helt land men dessa har jag valt.
Marocko: tajinegryta, couscous, Hassan II moske, kakelmosaik
Sverige: köttbullar, dalahäst, älg och Globen
Kina: ätpinnar, panda, risfält och kinesiskamuren.

Vill du ha materialet så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Om jag gör fler länder kommer jag att lägga in dem här under samma rubrik (och det gör jag även med annat material som jag ökar) så titta i kategorin Material som jag har gjort och gå bakåt i tiden för att se om det finns något nytt.

BlommanSparklebox har dessa bilder på en blomma och dess olika delar. De har också stora bilder på maskrosens livscykel.

1+1+1=1 har en sida med bilder på en blomma, orden till och svaren.

 
Anhonouredmuslimwomen tipsar om detta material. Det är 3 dels kort om blommarns delar och blomplanscher. Jag har sett på nätet att många har gjort dessa i tyg, det finns även pussel i trä.

Här är 3 dels kort med vilda blommor. Jag känner dock inte igen de flesta. Det är 8 sidor med två blommor på varje.

Montessorimaterial.org har ritade kort om blommans delar.

Homemademontessori har väldigt många kort om de olika delarna på blommor, träd och andra växter.

Mamankangourou har tre sidor med blommor, samanlagt 126 blommor. Man måste skriva ut materialet två gånger för att få 3 dels kort.  sida 1, sida 2 och sida 3.

Aladouce har också 3 dels kort med blommor.

Själv har jag gjort

Sortering av vilda och planterade blommor
 

Sedan har jag gjort ett material där barnet ska sortera vart blommorna växer.
   

Och ett där barnet ska sortera blommorna efter vilken färg de är.
 

Läs mer om mina material och se fler bilder här

Ord, 3 bokstäver

 


Tänkte att de yngsta kan använda de orden där bokstäverna är skrivna på ordet och leta efter samma bokstav medan de lite äldre barnet kan använda de tomma och lägga/skriva ordet själv. De kan även använde de där bokstäverna är skrivna men då lägga de små bokstäverna. Jag har gjort bokstäver till men har man andra bokstäver hemma som magnet bokstäver, rörliga bokstäver osv så kan man använda dem.

Materialet består av 7 sidor med kort där barnet ska lägga rätt bokstäver. Antingen är orden ifyllda eller inte. Alla orden har tre bokstäver. Sedan finns det två sidor med bokstäver, en med stora och en med små. Klipp isär korten och laminera dem, klipp ut bokstavscirklarna och laminera dem. Vill man att barnet ska kunna skriva flera ord så skriv ut fler sidor av bokstäverna.

Orden i materialet är: sol, bil, bok, mun, sko, sax, kam, båt, arm, såg, öra, tåg, lök, blå, röd, gul, bur, hus, öga, ben, fem, fot, rep, tre, snö, pil, yxa och två.

Är du intresserad av materialet så maila mig [email protected] så mailar jag materialet till dig.


Atmosfärens lager

                          

Montessoriforeveryone kan man ladda ner material om atmosfärens olika lager. Första sidan är kontrollplansh, andra delen är en bild på jorden och där ska barnet lägga in korten som finns på sidan tre. De delar som är med är: troposfären, stratosfären, mesosfären, termosfären och exosfären. Eftersom materialet är på engelska kan man kanske behöva lite hjälp med alla uttryck när man ska översätta det. Jag använde mig av wikipedia.

Inre organPå Thelearningark kan man skriva ut 3 dels kort om de olika inre organen i kroppen. Här är korten. Och här kan man läsa hur hon har arbetat med att lära barnen om det inre organen.

Organen som är med på korten är: mage, hjärta, lever, lungor, njure, tunntarm, tjocktarm och hjärna. Det finns även faktakort om de olika organen.

Asiens länder och flaggor

Det ena materialet är 3 dels kort med Asiens länders flaggor, man måste skriva ut materialet i två exemplar, färgkoda, klippa isär det ena kortet och laminera. Det finns fler flaggor än länder för att jag inte hittade kartor på alla öar och småländer. Dessa tillhör oftast något annat land som USA, Nederländerns eller Australien. Dessa kartor är i slutet av material så vill man inte ha med dem så har man inte det.

Det andra materialet är 3 dels kort med de asiatiska länderna. Även i detta material så är inte alla kartorna samma men man ser tydligt vart lander ligger. Man får använda sig av en stor karta på Asien och visa.

Man kan använda korten för sig tillsammans med träusslet om Asien eller så låter man barnet para ihop rätt flagga till rätt land.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Nordamerikas länder & flaggor

Det ena materialet är 3 dels kort med Nordamerikas länders flaggor. Några länder hittade jag bara flaggor på, det är små öar som tillhör Frankrike eller Storbrittannien, det kan vara lokala flaggor också men de är med så välj om du vill skriva ut dem eller inte, de är på sista sidan. Du måste skriva ut materialet i två exemplar, färgkoda, klippa isär det ena kortet och laminera.

Det andra materialet är 3 dels kort med de Nordamerikanska länderna. Tyvärr har inte alla korten samma karta utan de har vänt lite på kartan men man ser tydligt vart länderna ligger.

Man kan använda korten för sig tillsammans med träusslet om Nordamerika eller så låter man barnet para ihop rätt flagga till rätt land.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Tiokamraterna
Här är ett matematik material som jag har gjort om tiokamraterna. Man ska klippa isär korten och så ska barnet lägga ihop dem så att alla tal blir tio. Det finns ett kontrollkort med. Jag valde att använda grönt på ental och blått på tiotal eftersom de är de färger man använder inom Montessori.

Vill du har materialet så mail mig [email protected]

Blandade färgerHär är ett material där barnet kan träna  vilka färgerna blir när man blandar vissa färger. Låt barnet först öva praktiskt att blanda färger så kan de använda detta material för att se om du kommer ihåg. Färgkoda på baksidan.

Färgerna i materialet är: grön, orange, grå, rosa, lila.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Sveriges landsdelarHär är 3 dels kort om de 3 svenska landsdelarna: Götaland, Svealand och Norrland. Detta material behövs bara skrivas ut i ett exemlar.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Sydamerikas länder & flaggor


Det ena materialet är 3 dels kort med sydamerikas länders flaggor, man måste skriva ut materialet i två exemplar, färgkoda, klippa isär det ena kortet och laminera.

Det andra materialet är 3 dels kort med de europeiska länderna. Bilden är den Sydamerikanska kartan och landet på namnkortet är färglagt rött. Även här får man skriva ut materialet i två exemplar. Franska Guyana hittade jag ingen bra karta på och Falklandsöarna har en annorlunda karta än de andra.

Man kan använda korten för sig tillsammans med träusslet om Sydamerika eller så låter man barnet para ihop rätt flagga till rätt land.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Australiens länder & flaggorDet ena materialet är 3 dels kort med australienska länders flaggor, man måste skriva ut materialet i två exemplar, färgkoda, klippa isär det ena kortet och laminera.

Det andra materialet är 3 dels kort med de australienska länderna. Bilden är den Australienska kartan och landet på namnkortet är färglagt rött eller markerat. Många av länderna är bara små öar. Jag tog med Indonesien också eftersom en del av Indonesien ligger i världsdelen Australien.  Även här får man skriva ut materialet i två exemplar.

Man kan använda korten för sig tillsammans med träpusslet om Australien eller så låter man barnet para ihop rätt flagga till rätt land.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Blommor      

Jag har gjort 3 dels kort där barnet ska sortera dem efter vilka blommor som är "vilda" och vilka som är planterade. Det  är 6 blommor av varje kategori, 2 sorteringskort och 2 kontrollkort.
   

Här är mitt material där barnet ska sortera var blommorna växer.  Till varje bakgrund finns det 5 kort som ska sorteras. Några av blommorna kan växa på fler en ett ställe. Detta krävs ju att man har gått igenom det med barnet innan. Kanske går ut i skogen och letar efter blommorna på korten så att de ser det konkret. Stranden /strandkanten kanske är lite svårt men då kanske man kan titta i böcker.

Ett material om blommor och färger. Barnet ska sortera 8 blommor av varje färg till rätt bakgrund. Färgeran är: blå, vit, rosa, gul och lila.
 

Vill du ha materialet så maila mig [email protected]

Rörliga bokstäver

                   
Rörliga bokstäver (movableletters) är egentligen i trä men på dessa sidor kan man skriva ut dem i papper och laminera dem. Vokaler ska vara röda/rosa och konsonanter blå enligt den svenska modellen.

förskoleburken kan man skriva ut dessa (som visas på bilden ovan). Stora det finns i färg och i svartvitt. Små, de ser dock lite annorlunda ut. På sidan skriver Maria hur man kan använda dem. Ehow har en längre beskrivning om hur man arbetar med dessa bokstäver. Montessorimoms beskrivning kan man läsa här.

På engelska är det tvärtom, vokaler är blå och konsonanter är röda. Men jag lägger länkar ändå ifall någon vill ha den engelska versionen. På Montessorimaterial.org kan man skriva ut den, bokstäverna är skrivna i rutor.

Stora bokstäver i kursivstil, de rätta färgerna. Små bokstäver i kursiv stil.

Vill man ha rörliga arabiska bokstäver så kan man skriva ut sådana från sidan yemenlinks. de arabiska bokstäverna ser dock olika ut om de står ensamma, i början, i mitten eller i slutet av ett ord, så man kanske vill skriva ut dessa bokstäver istället

Här är en bild på hur man kan organisera sina bokstäver


Ental, tiotal, hundratal och tusental


Här kan man skriva ut ental, tiotal, hundratal och tusental i de rätta färgerna: grönt, blått, rött och grönt. Korten är små. Här kan man skriva ut entalen i grönt och talet 10 i blått. Dessa kort är stora.

Montessoriprintshop har stora kort med ental, tiotal, hundratal och tusental i de rätta färgerna.

Goldmarkmontessori har mellan kort med ental, tiotal, hundratal och tusental i de rätta färgerna, dessa siffror är tjocka. Här finns också de olika matematiska symbolerna + - x / = . dessa är svarta.Montessori klockor

       

På sourveforge kan man ladda ner dessa klockor till sin egen dator. På denna sida står hur man arbetar med dessa klockor. Här kan man använda dem online, det finns tre övningar att göra.

Här kan man också ladda ner klockorna.

montessoriprimaryguide kan man läsa mer om materialet.

Australien

Australien är både ett land och en världsdel, som även kallas för Occeanien.Dessa 3 dels kort har jag gjort. Om var de olika länderna ligger och vilka flaggor länderna har. Vill du ha materialet så maila mig [email protected]

Homeschoolshare har 3 dels kort om Australien. Materialet innehåller: koala, eukalyptus, kookaburra, wombat, stora barriärrevet, näbbdjur, Ayers rock, operahuset i Sidney, fårfarm, vallaby och piggsvin.
På samma sida kan man här skriva ut djurkort och fakta kort om dessa. Dessa kort är inte 3 dels kort. Djuren på korten är: dingo, vallaby, ödla, koala,emu, känguru, kookaburra.

Här kan man skriva ut 3 dels kort på fåglar som lever i Australien.

kidsparkz.citymax kan man skriva ut djurkort, man skulle kunna använda dem som 3 dels kort. Djuren på bilderna är: koala, känguru, kakadua, wombat, näbbdjur, emu, kokaburra, galahs (fåglar),  piggsvin, "bandicoot", "lyrebird" och "redback spider".


Sparklebox har dessa tecknade bilder på aborginernas konst.Freehomeschoolprintable har dessa 3 dels kort på de olika delstaterna av landet Australien.

Samma sida har också dessa 3 dels kort om de olika flaggorna som de olika delstaterna i landet Australien har.


ETC press  har 3 dels kort på de olika världsdelarna, det är textkort med och kontrollbild som denna. 

 
Jojoebi har 3 dels kort till de olika världsdelarna. Det är en bild av mat, en på människor, en på ett hur och ett på djur. Hon skriver själv att dessa kort är väldigt generella och behöver "backas upp" med fler bilder eller saker från världsdelarna.


Walkbesideme  har djurkort som man ska sortera efter i vilken världsdel de lever i.

Här är sidor med idéer på vad du kan ha i sin världsdels låda om Australien.
Heartofthematteronline , skriva ut pengar från olika länder kan man göra här, squidoo har många idéer på hur man kan arbeta med världsdelar.


Färgcylindrar och övningarFärgcylindrar finns i fägerna blått, gult, rött och grönt.

Polestarmontessori kan man skriva ut 4 sidor med övningar där barnet ska ställa de olika cylindrarna på rätt plats. Med rätt färg och rätt storlek.

Goldmarkmontessori har 6 sidor med övningar.

Förskoleburken har 4 sidor med övningar, en för varje färg.

Jojoebi har en sida som man kan skriva ut, de är dock mer avanccerad eftersom där ska man bygga cylindrarna på höjden.

Joymontessori har lektionsplaner för detta material.

Montessorimom har 2 sidor med övningar. Dock ser de röda cylindrarna nästan rosa ut.

Montessoribyayashy har material som man kan ladda ner, men man måste registrera sig först. Det finns även några andra material som är gratis på sidan."Samhällsarbetare"På sidan prekinders kan man skriva ut dessa kort på "samhällsarbetare". Korten är halva A4 sidor med yrkes skrivet under. Yrkena som finns med är: brandman - polis - läkare - sjuksköterska - tandläkare - lärare - vetrinär - byggarbetare - ambulansförare - bonde - brevbärare - bagare


På sidan finns även ett bingospel med dessa yrken.Det finns spelplaner för sex spelare.

Europeiska länder och dess flaggor
Det ena materialet är 3 dels kort med europeiska länders flaggor, man måste skriva ut materialet i två exemplar, färgkoda, klippa isär det ena kortet och laminera.

Det andra materialet är 3 dels kort med de europeiska länderna. Bilden är den Europeiska kartan (utom på Ryssland men jag tog med det ändå) och landet på namnkortet är färglagt rött. Även här får man skriva ut materialet i två exemplar.

Man kan använda korten för sig tillsammans med Europapusslet eller så låter man barnet para ihop rätt flagga till rätt land.

Vill du ha materialet maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

TrädHär är ett material om svenska träd. Det översta kortet är ett kontrollkort. Det understa kortet ska man klippa isär det till fyra kort som barnet sedan ska sätta ihop.

De träd som är med i materialet är: ek, gran, tall, en, lärk,al, lönn, rönn, oxel, alm, ask, asp, björk, bok, hästkastanj och lind.

Jag hade tänkt att göra ett material med 3 dels kort men tyvärr hittade jag inga bra kort på träd på nätet så vi får se hur jag ska lösa det hela.

Är du intresserad av detta material så maila mig [email protected] så mailar jag det till dig.

Jag har gjort ett till material om träd. det är liknande men eftersom jag hade bilderna så gjorde jag materialet.Här ska barnet lägga rätt kotte/frö/näver, rätt stam och rätt blad till rätt träd. Ni måste koda korten på baksidan så att barnet kan rätta själv. Jag gjorde ett sommarblad och ett höstblad så att man kan välja vilket man vill använda.

Vill du ha material så maila mig så mailar jag det till dig. [email protected]

Vulkanen


ETC press har 3 dels kort om vulkanens olika delar. det är kort med bilder och kort med fakta. Med i materialet finns också en kontrollplansch och ett litet häfte om vulkanen.


SparkleBox kan du skriva ut  detta material om vulkaner. Det är en bild i färg och en i svartvitt därde olika delarna är namngivna.

Flaggans delarETC press har 3 dels kort om flaggans olika delar. Det är kort med ritade bilder på flaggans delar och faktakort. Till mateialet finns också en kontrollplansh så att barnet kan rätta sitt eget arbete.

Goldmarkmontessori har en flagga på en flaggstång som man kan skriva ut och låta barnen måla. 

På nätet finns det många bra sidor där man kan hitta alla välrdensflaggor om man vill färglägga eller titta på dem.


Afrikanska länder och flaggorNär jag letade efter material om Afrika så saknade jag kort om länderna och flaggorna. Så jag gjorde egna 3 dels kort.

Här ovan ser ni 3 dels kort om var i Afrika de olika länderna ligger. Eftersom länderna är många så har jag bara gjort ett kort på varje land. Man måste alltså skriva ut materialet i två exemplar.Sedan gjorde jag detta 3 dels korts material om de olika ländernas flaggor. jag tänkte att man skulle kunna använda dessa material tillsammans, Alltså para ihop rätt land med rätt flagga.

Vi göra fakta kort om alla länder och hela världsdelen. När de är färdiga lägger jag in dem här.

Ska tillägga att kartor och flaggor har jag hittat på här.

Om ni är intresserad av materialet så maila mig på [email protected]


RSS 2.0