Rosatornet

                                            

Rosa tornet är ett sensoriskt material. Här kan man skriva ut bilder som man kan använda sig av. Det är bilder i färg. En sida där alla klossarna ska ställas tillsammans och sedan är det kort till varje klossm från den största klossen till den minsta. Det finns ingen text på korten så det är bara att skriva ut, laminera och sedan att använda.

Här och här kan man skriva ut kort där man tränar orden stor, större, störtst, liten, mindre, minst. Orden står på engelska men det kan man lätt översätta och klistra över innan man laminerar korten. Vill man göra dem till 3 dels kort så skriver man bara ut två exemplar.

Man kan också träna räkning med klossarna här finns kort med siffror. Om man vill ha korten med räkneorden så finns de på franska , engelska eller spanska så finns det.

Om man inte har råd att köpa ett rosa torn så kan man försöka att göra ett eget. På ahandmadechildhood kan man se hur hon gjorde sitt torn, som hon lät vara omålat. Även hon som bloggar på Montessoriathome har gjort ett eget rosa torn.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0