Jorden

           
Här arbetar barnen med jordens innanmäte. De använder sig av en jordglob, en jord som de har gjort av lera och som man sedan skär itu och då visas de olika lagren som finns inut jorden.

Jag har hittat dessa kort på flera sidor. Här kan man hitta fyra kort som visar de olika lagren på engelska är det inner core - crust - mantle och outer core. Om man vill ladda ner korten som visas på bilder så finns de här. Det är 3 dels kort med textkort också. Här finns en trejde version. De innehåller 5 kort men här finns inga texter med. På första kortet ser man jorden i färg.

The learning ark hittade jag ett inlägg om hur man arbetar med longitud och latitud. Hon säljer sina kort, men på Montessoriforeveryone kan man skriva ut gratis. Där finns 3 dels kort som visar longitud och latitud, textkort, en världskarta som visar hur de ser ut på kartan, kort som visar hur de ser ut från de två polerna och bilder på hur longitud och latitud ser ut med landmassorna på globen. I slutet följer ett papper om hur du ska arbeta med materialet.

Kommentarer
Postat av: N

Hi there, I just found your blog and I was so happy to see you write about my blog. Thank you!!!

2010-11-24 @ 17:51:45
URL: http://www.thelearningark.blogspot.com
Postat av: UmmMohamed

Hi N

I am very happy to found your blog it is so nice and I write about it often.

2010-11-25 @ 23:46:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0