Fåglar


                  

Det finns fåglar i alla dess storlekar och färger. De är även något som barnet ser ofta.

Montessorimaterial.org har en sida med 3 dels kort med fåglar. Det är kanariefågel, struts, uggla, papegoja, korp, flamingo, rödhake, häger och påfågel.

Goldmarkmontessori har 3 dels kort med fåglar som man ska sortera i rovfåglar, tamfåglar, sångfåglar, vattenfåglar och fåglar som inte kan flyga. Fåglarna som är med på deras kort är: tupp, parakit, höna, duva, pingvin, struts, emu, uggla, hök, falk, svan, gräsand, Kanada gås, rödhake, ekorre, kardinalfågel,  trätrast, Kentuckey sångare, hackspett, stork, påfågel, flamingo, strutsägg, fågelbo, fjäder, vinge, näbb, rödhake ägg, fot och två fågar som jag inte hittade någon översättning på blue jay och wood pewee. Det finns dock inget svar på vilken fågel som hör till vilken kategori.

Montessoriprintshop har tecknade bilder av fåglar som man ska sortera efter vilka som är likadana. Materialet består av 15 fåglar.

Den franska sidan Mamankangourou har 3 dels kort med fåglar. En del av korten är med ritade bilder och andra är fotografier. Fåglarna är 2 sorters ugglor, pelikan, kakadua, stork, korp, falk, fiskmås, häger, svala, albatross, koltrast, blåmes, skata, hackspett, rödhake, duva, öron, struts, tucan, duva, emu och några som jag inte känner igen.

Thehomeschoolden har några 3 dels kort som det även står i vilken världsdel fågeln lever. Man kan använda korten tillsammans med världskartan. På sidan kan man även läsa och se idéer på mer praktiska aktiviteter kring fåglar och ägg. Hon rekommenderade att även titta på MyMontessoriJourney för att få fler ideer. Läs här, här och här.

På thatresourcesite kan man hitta ritade fågelbilder som är till en bok som heter "Burgess Bird Book for children". det är 9 sidor med 6 fågelbilder på varje.Jojoebi har 3 dels kort med olika sorters pingviner. Tiredneedsleep har dessa 3 dels kort på fåglar. På sidan får man också intruktioner hur man kan lyssna på alla de fåglar som finns på korten.


Själv har jag gjort 3 dels kort/termenologikort av fågeln. De har ögon på de riktiga korten. Korten är svartvita och med text under men du själv eller barnet får färglägga rätt del. Delarna är: fågel, huvud, bröst, vinge, kropp, stjärt, ben, klor och näbb. Det finns även tre tomma kort.


Sedan har jag gjort kort på stannfåglar och flyttfåglar. Materialet består av 3 delskort på 10 fåglar som stannar i sverige över vintern och 10 som flyttar. Det finns två kort för sortering ett där det står stannfåglar med en bild av fåglar på vintern och ett med flyttfåglar och 2 kontrollplanscher så att barnet själv kan se om den har gjort rätt i sin sortering. Stannfåglarna är: kråka, pilfink, skata, lavskrika,gråsparv, talgoxe, domherre, koltrast blåmes och större hackspett och flyttfåglarna är: stare, sädesärla, sånglärka, tofsvipa, svartvit flugsnappare, hussvala, strandskata, björktrast, lövsångare och fisktärna.


Jag har även gjort vanliga enkla 3 dels kort på 40 vanliga fåglar i Sverige.

Är du intresserad av mitt material så maila [email protected] så mailar jag dig materialet du vill ha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0