Afrika

Inom Montessoripedagogiken så använder man sig av världsdelslådor. de kan se olika ut, låt fantasin flöda när du gör dem. Här finns material som du skulle kunna använda och lägga i din låda om AFRIKA. Jag tror att många människor i Sverige känner till afrikanska djur men platser och miljöer och hur människor lever är det nog inte lika bra ställt med. När jag har letat runt efter Montessorimaterial om Afrika på nätet så hittar man just det bilder på afrikanska djur. Därför har jag valt att ta med några sidor som inte är Montessorisidor men som har bilder som man skulle kunna laminera och lägga i sin låda om Afrika.

Börjar med några bilder på världsdelslådor, som insperation. Klicka på bilden så kommer du till rätt sida. Happyheartmoms har färgglada lådor, lapazfarm har rejäla lådor  och Montessoriforeveryone har enkla lådor i Montessorifärgerna.
Theadventuresofbear har 3 delskort om djur i Afrika hon skriver här   om att hon har gjort en tärning med de olika världsdelarna på för att hjälpa sin dotter att lära sig dem. På Mymontessorijourney kan man läsa om hur hon arbetar om de olika världsdelarna i sitt klassrum.

Goldmarkmontessori
har bilder från Tanzania som man kan skriva ut. Det är en karta som visar vart Tanzania ligger, bild på Jane Goodall som är känd för sina forskningar om schimpanser, bild på schimpanser, frimärken, karta på en nationalpark. Afrikas högsta berg Kilimanjaro. bild på en gnu, bild av en staty som George Lillanga har gjort och bild på en lastbil som har problem att köra på grund av att vägen inte är asfalterad. Sist följer en sidan med text om de olika bilderna. Bilderna är halva A4 sidor. Man kan skriva ut dem, översätta texten och sätta på baksidan eller så översätter man texten på lika stora kort och låter barnen para ihop text och bild om de kan läsa.

På lejardindemaria kan man här se alla afrikanska länders flaggor och huvudstäder, det står på franska men flaggorna är detsamma i allafall. Man kan också skriva ut en plansch på Afrika där varje land har en egen färg. Planschen är 2 A4 sidor stor.
homeschoolshare kan man skriva ut 3 dels kort på afrikanska djur med fakta text också. Här kan man skriva ut 3 dels kort som visar djur men även platser, barn som leker och en hydda. Det finns även material att göra små mina böcker om olika länder vart de ligger i Afrika och om några länders flaggor.

   
Jag har gjort dessa 3 dels kort om var länderna ligger och dess flaggor. Är du intresserad av dem maila mig [email protected]

ETC press har 3 dels kort på de olika världsdelarna, det är textkort med och kontrollbild som denna.

Jojoebi har 3 dels kort till de olika världsdelarna. Det är en bild av mat, en på människor, en på ett hur och ett på djur. Hon skriver själv att dessa kort är väldigt generella och behöver "backas upp" med fler bilder eller saker från världsdelarna.


Walkbeside me har djurkort som man ska sortera efter i vilken världsdel de lever i.

Homeschoolcreation har flaggkort som man ska sortera efter i vilken världsdel landet ligger. De afrikanska länderna är: Egypten, Nigeria, Kenya. Marocko och Sydafrika. Roligt att även den svenska flaggan finns med i materialet.

Här finns det ritade bilder på människor i traditionella kläder från olika länder. Här kan man skriva ut de olika flaggorna till de länderna personerna kommer ifrån. Detta är inte ett Montessorimaterial men skulle kunna användas ändå. De afrikanska länderna som är med är Kenya och Ghana.

Kidsparkz har bilder på djur som bor i Afrika. Det är inte direkta 3 dels kort men skulle kunna användas som det ändå. Djuren som finns med är: zebror, leopard, vårtsvin, elefant, noshörning, antilop, krokodil, lejoninna, flodhäst, babian, hyena, struts, pelikan, giraff, flamingo, lejon, gorilla, vattenbuffel, schakal och fågel.

Tpet har några vackra stora bilder på lika platser i Afrika, det är egyptiska pyramider, Viktoriafallet, savannen och djungeln. På samma sida kan man skriva ut dessa faktakort om Afrika. Visste du att... Här kan man skriva ut djurkort på giraff,lejon, noshörning och apor. Här zebror, krokodil, gorilla och hyena och här vårtsvin, papegoja, surikat och  struts. Dessa kort är heller inte Montessorikort men kan användas i en låda om Afrika.

Här är sidor med idéer på vad du kan ha i lådan.
Heartofthematteronline , skriva ut pengar från olika länder kan man göra här, squidoo har många idéer på hur man kan arbeta med världsdelar.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0